07. september 2024
Facebook
pondelok, 05 február 2018 18:00

Vzťahy s Tureckom sú podľa holandského ministerstva zahraničia na bode mrazu, veľvyslanci zostanú doma

Written by 
Rate this item
(0 votes)

HAAG 5. februára (WebNoviny.sk) - Holandské ministerstvo zahraničných vecí v pondelok informovalo, že na nedávnych rokovaniach medzi holandskými a tureckými diplomatmi sa nepodarilo dosiahnuť dohodu o normalizácii vzťahov medzi Holandskom a Tureckom. V dôsledku toho holandská vláda aj oficiálne sťahuje svojho veľvyslanca z Turecka. Podľa holandských médií je to však len formálna záležitosť, keďže holandský veľvyslanec nie je v Turecku už od marca 2017 a Ankara mu odmieta umožniť návrat. Odporúčame:
Macron varoval Turecko pred inváziou do Sýrie, na jeho slová už reagoval Yildirim Holandský rezort zahraničia však dodáva, že kým sa nevráti holandský veľvyslanec do Ankary, holandská vláda recipročne neumožní ani návrat tureckého veľvyslanca do Holandska. Vzťahy medzi oboma krajinami sa vyostrili po tom, čo Holandsko - podobne ako Nemecko - začiatkom minulého roku odmietlo požiadavku tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana povoliť jemu a ďalším členom tureckej vlády zorganizovať mítingy na území týchto krajín. Erdogan na nich plánoval medzi miestnymi Turkami agitovať za posilnenie svojich právomocí, ktoré si neskôr nechal odhlasovať v referende.

Viac k témam: Holandsko, Ministerstvo zahraničia, Recep Tayyip Erdogan, Turecko
Zdroj: Webnoviny.sk - Vzťahy s Tureckom sú podľa holandského ministerstva zahraničia na bode mrazu, veľvyslanci zostanú doma © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 151 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner